Guinness Dublin

Guinness (02173)

Írország és Dublin a pub-ok hazája. A pub a public house rövidült alakja, és az adott település vagy környék lakóinak italozással, játékkal, beszélgetéssel összekötött összejöveteleinek színhelye. Minden pubnak van törzsközönsége (regulars). Azt a kocsmát, ahová általában járnak, local-nak hívják. Sok esetben ez a lakásukhoz legközelebb eső pub, de van aki a munkahelyéhez legközelebbi kocsmába szeret járni, mert a barátok is odajárnak, vagy jó a sör, vagy lehet biliárdozni.
Ír zene Dublin

Ír zene I. (02174)

Ír zene Dublin

Ír zene II. (02184)

Ír vidék

Ír vidék (02289)

Ír vidék

Ír vidék (02291)

Ír vidék

Ír vidék (02398)

„Írországban az elkerülhetetlen soha nem történik meg, a váratlan dolog pedig állandóan bekövetkezik.”​​​​​​​
Sir John Pentland Mahaffy
Ír vidék

Ír vidék (02296)

Ír vidék

Ír vidék (02298)

Ír vidék

Ír vidék (02448)

Atlanti óceán Mohernél

Atlanti óceán (02332)

Úton Írországban

Úton (02406)

Poulnabronne dolmen Írország

Poulnabronne dolmen (02316)

Poulnabronne
Kb. 5000 éves oszlopsír (dolmen) Ballyvaughantól 8 km-re délre, a Corofin felé vezető út mentén. Területét táblák jelzik. Úgy mondják, hogy egész Írországban ez a legtöbbet fényképezett hely. A burreni kopár, karsztosodott mészkő felszínen található ez az oszlopos sír. A vékony, kissé ferdén álló kalapkő a biztonság kedvéért két, egyenként 1,8 m magas tartóoszlopon nyugszik (a keleten lévő már nem az eredeti, mivel 1985-ben rájöttek, hogy az széttört). A sírkamra egy alacsony, 9 m átmérőjű dombon fekszik. A felújítás során végzett ásatások bizonyítják, hogy a hely i. e. 2500 körül különleges temetőnek számított. Ezen kívül arra is rávilágítottak, hogy a neolitikum építészetében milyen fontos szerepet játszott a pontosság, amire valószínűleg azért is szükség volt, mert a megalitikus sírok – amellett, hogy védelmet nyújtottak a különféle zaklatásokkal szemben – még időmérő műszerként is funkcionáltak.
Burren sziklavidéke Írország

Burren sziklavidéke (02306)

Burren mészkő vidéke
Galwaytől délre, Clare grófságban található a Burren vidéke, Írország sziklák által uralt sarka. Neve nem is lehetne találóbb, hiszen a boireann írül sziklás helyet jelent. Ez az O’Brien-ek, a megalitikus emlékek, dolmenek, szent kutak, várak, botanikai ritkaságok és a zenés kocsmák vidéke. Itt találhatók továbbá Európa legimpozánsabb, egyben legfélelmetesebb sziklafalai, a Moher sziklák.
A Burren élővilága rendkívül gazdag. A “mészkőjárdák” repedéseiben, mélyedéseiben igazi növénytani ritkaságok fordulnak elő, igen nagy számban. A sarkköri, alpesi és mediterránfajok olyan elegye található meg itt együtt, mint sehol máshol a Földön.
Burren sziklavidéke Írország

Burren sziklavidéke (02303)

Ír vidék Írország

Ír vidék (02408)

Ír vidék Írország

Ír vidék (02410)

Ír partvidék

Ír partvidék (02441)

Ír partvidék

Ír partvidék (02433)

Muckross ház Írország

Muckross ház (02466)

Kerry-gyűrű
A Kerry-gyűrű egy útvonal Délnyugat-Írországban, de nem egy a sok közül. 10 ezer évet repít vissza a történelemben, az erdők mélyétől az Atlanti-óceánig varázslatos vidékeket szel át. A Kerry-gyűrű rengeteg park és természetvédelmi terület mellett halad el. A Kerry-út 215 km hosszú, Killarney-ből indul és ez a végpontja is.
Torc-vízesés Írország

Torc-vízesés (02477)

Killarney Nemzeti Park
A Killarney Nemzeti Park a legszebb ékszer Kerry koronáján, ahogyan azt az írek mondják. Területe 10.200 hektárt fed le, az ország legmagasabb hegyvonulatának lábától egészen a Killarney-tavakig nyújtózik, magában foglalva szigeteket, alföldeket, hegycsúcsokat és vizeket. A nemzeti park területén található Európa legkiterjedtebb természetes tölgyerdeje, a hegyek lejtőit a jégkorszak vége óta őshonos gímszarvas csordák járják.
Killarney tavai Írország

Killarney tavai (02486)

Killarney tavai
Killarney három, egymáshoz kapcsolódó tava a nemzeti park teljes területének közel egynegyedét teszi ki. Annak ellenére, hogy nincsenek elvágva egymástól, mindegyik tavat önálló ökoszisztéma jellemzi. A tavak az ún. Vizek Találkozásánál kapcsolódnak egymáshoz.
Killarney tavai Írország

Killarney tavai (02487)

Köszönöm a látogatást!
Amennyiben el tudná képzelni valamelyik képet nyomtatásban, kérem vegye fel a kapcsolatot az:
info.fotozom (at) gmail.com email címen.
A képre a címével és a cím után zárójelben található azonosító számával lehet hivatkozni.

A következő képek is érdekelhetik

Oldal Teteje