Milyen lehet egy fény-kép kinyomtatva a falon? Ez több mindentől függ. A kép témája, színvilága egyezik-e a lakás-iroda stílusával, berendezésével, megfelel-e az ott lakók-dolgozók egyéniségének. A keretezéssel is sokat hozzá tudunk adni (és elvenni is) a kép díszítő értékéhez. Erre sokan nem fordítanak figyelmet, mert a minőségi keretezés nagyban növelheti a költségeket. Bemutatok pár koncepciót, hogy könnyebben el tudjuk képzelni, hogyan mutatnak a képeim egy adott környezetben.
“A kép első kötelessége, hogy ünnep legyen a szem számára. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell értelmének lennie.”
EUGÈNE DELACROIX
Kép méretek
Fontos, hogy a nyomtatott kép mérete hogyan viszonyul a szabad falfelület nagyságához. Az alábbi kép a leggyakoribb szabványméreteket és azok arányait mutatja be. Az aktuális méretek természetesen ettől eltérhetnek, az ábra csak a megközelítő tájékozódást segíti elő. A kép nyomtatási költsége is nagyban függ a nyomat méretétől.
nyomtatási méretek összehasonlítása

Nyomtatott képek viszonyított mérete a falon

Papír, tinta, keret
Egy fény-képnél nem csupán maga a tartalom a fontos, hanem a végeredmény szempontjából ugyanennyit nyom a latba az elkészült nyomat minősége is. A nyomtatás egész folyamata szakértelmet és speciális felszerelést igényel, ezért a képek nyomtatását én is ezen a téren tapasztalt szakembernél végeztetem. Ezek a nyomatok minőségi savmentes, archív papírokra készülnek, pigment alapú tintával. Megfelelő üveg mögött, nem tűző napon elhelyezve így kb. 150 évig megtartják eredeti színüket.
A kapható keretek választéka széleskörű, mindenki egyéni ízlése szerint “öltöztetheti” fel a fali-képeit. A minőségi és egyszerű keretek nagymértékben emelik egy kép díszítő értékét.
minőségi nyomtató papír

Minőségi papírok (pl. Hahnemühle). A papír textúrája is fontos.

Korlátozott példányszám
A képek korlátozott példányszámban kerülnek nyomtatásra. Egy képből maximum 10 nyomat készül. A nyomat hitelességéről, példányszámáról az alábbi példán látható "Igazolást" adom.
Hitelesség Igazolása Certificate of Authenticity

Példa a "Kép hitelességének Igazolására"

Amennyiben valamelyik kép felkeltette az érdeklődését, további információkat a kép címének és azonosító számának (a kép címe után zárójelben) megadásával emailben kérhet a menü Kapcsolat pontján keresztül, vagy az alábbi email címen:
info.fotozom (at) gmail.com
Oldal Teteje